Stadswandeling

Beleef het !.

StadswandelingUnieke stadswandeling door Ravenstein

Gidsen van de Heemkundekring Ravenstein nemen u graag mee door het prachtige stadje aan de Maas. Een bezoek aan de vestingwerken, rondelen, stadspoorten, kerken, het leerlooierijhuisje met stadstuin, mooie gevels en een stadspark zijn zeer de moeite waard. U maakt kennis met de rijke historie van het meer dan 650 jaar oude centrum. Ravenstein was eeuwenlang de hoofdstad van het Land van Ravenstein, een autonoom gebied in Noord – Oost Brabant dat werd geregeerd door Kleefse vorsten.

Prijs: € 3,50 per persoon met een minimum van € 35,00 per groep

Duur: ongeveer anderhalf uur

Inlichtingen en reserveren: Coördinator stadswandelingen  en/of telefonisch via 06-36000252

Parkeren: Bleek 5, 5371 AP  Ravenstein

We willen graag van u weten:
– met hoeveel personen wilt u komen;
– op welke datum en tijd;
– zijn er deelnemers minder goed ter been;
– wilt u tussendoor een pauze;
– welke andere wensen zijn er.

Open wandeling:

Elke tweede zondag van de maand start om 11:00 uur een wandeling bij het voormalige Raadhuis. Daarvoor hoeft u niet te reserveren. Aanmelden kan vanaf 10.30 uur bij het Raadhuis, St. Luciastraat 2. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 4,00 per persoon.

Wilt u een wandeling combineren met een bezoekje aan het Museum voor vlakglas en emaillekunst of Stellingmolen De Nijverheid, neem dan contact op met het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein (TIR) voor een “Dagje Ravenstein”.
Het TIR is van 1 april t/m 30 september elke dag geopend van 11:00 uur tot 16:00 uur. In de maanden oktober t/m maart kunt u alleen op zaterdag en zondag van 12:00 tot 16:00 uur het TIR bezoeken.
website:  www.toerismeravenstein.nl
e-mail:    info@toerismeravenstein.nl
telefoon:  0486- 411306

                               Stadswandeling HKK 1 Stadswandeling HKK in NH-kerk