E-nieuws december 2015

Tuinhuisjes: 100 werkdagen
Tuinhuisje1

Een mijlpaal voor de vrijwilligers die aan de tuinhuisjes werken. Eind november was hun 100e werkdag. Ruim één jaar lang is er 2 dagen per week gebikt, getimmerd, geschuurd, geschilderd, geveegd, geboend enz enz. De huisjes zijn nu zo goed als klaar en staan er prachtig bij, zoals te zien op bijgaande foto’s van Edward Aghina. In het voorjaar van 2016 volgt de ‘officiële opening’.

Opbrengst Rabo Clubkas Campagne

Dankzij 78 stemmen in de Rabo Clubkas Campagne ontvangt de Heemkundekring dit jaar een bedrag van € 316,68. Het bestuur bedankt de  leden van de Rabobank die op ons hebben gestemd. De volledige uitslag is te vinden op de website: www.rabobank.nl/ossbernheze.

Archief op website

Vanwege de verhuizing is het archief van de Heemkundekring geschoond. Wat is er nog te vinden aan boeken, knipselmappen en andere documenten? Kijk in de rubriek Bibliografie/bibliotheek op onze website: www.heemkunderavenstein.nl.

Stadswandeling in Brabants Dagblad

Columnist Tony van der Meulen beschreef in het Brabants Dagblad van 28 november een (geslaagde) stadswandeling in Ravenstein: ‘een mooi Brabants stadje aan de Maas’. Zie de bijlage.

Boek over monumenten in Oss

Een nieuw boek over het erfgoed in onze gemeente: Monumenten & karakteristieke panden van Oss en zijn kernen, deel 1. Jan Derksen fotografeerde de gebouwen en voegde de informatie toe uit het Monumentenregister van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (eveneens te vinden op onze website). Ook de gemeentelijke monumenten staan er bij.

Ravenstein in de Duitse pers

De faam van Martin Jan van Mourik en zijn opgraving is doorgedrongen tot in Duitsland. Niet geheel toevallig in een krant die verschijnt in Kleef; het gaat immers om het Philips van Kleef-bolwerk. Zie de bijlage.

Stemmen op Ravenstein

Het kan nog enkele dagen: stemmen op Ravenstein in de Dorpen Derby via Facebook of via www.brabant.nl/dorpenderby.

Tip: Topo Tijdreis

Tip van Jacques Leverdingen: op www.topotijdreis.nl. kan iedereen bekijken hoe een bepaald stukje Nederland er 50, 100 of zelfs 200 jaar geleden uitzag. Door de kaarten van de verschillende jaren te vergelijken is meteen duidelijk hoe Nederland zich heeft ontwikkeld. Zo zijn inpoldering en verstedelijking duidelijk gevisualiseerd.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven