Algemeen

Om de geschiedenis van de voormalige gemeente Ravenstein te onderzoeken, op een verantwoorde manier vast te leggen en uit te dragen dient men terug te gaan tot de periode van ongeveer 1200 na Cr. Naast historische gebeurtenissen die uiteraard onlosmakelijk verbonden is met de geschiedenis van de omliggende gebieden door de eeuwen heen.
Maar onze aandacht gaat natuurlijk ook uit ook uit naar gebouwen, archeologie, omgeving, taal, religie, de middenstand en persoonlijke foto’s en verhalen van bewoners. De geschiedenis van de regio in vogelvlucht. Lees de verhalen over Stad & Land en de plaatsen van de voormalige gemeente Ravenstein.

Om al die aandachtsgebieden ook daadwerkelijk aandacht te kunnen geven zijn er een aantal werkgroepen binnen de vereniging welke zich allemaal met specifieke werkzaamheden en activiteiten bezig houden.
Op dit moment zijn er een aantal werkgroepen die al langer actief zijn zoals de werkgroepen Archeologie, Stadswandelingen en Redactie, maar zijn er werkgroepen die in oprichting zijn zoals Genealogie.
Voor de volledige lijst zie verder de sub-index van “Werkgroepen”.