Stadswandelingen

“Ravenstein is prachtig”, aldus Wim Daniëls, Brabants taalkundige en tv-columnist in zijn boek Groeten uit Brabant. Veel bezoekers gingen Daniëls voor. Zij liepen door een schilderachtig stadje aan de Maas van meer dan 650 jaar oud, waar volgens sommigen de tijd heeft stil gestaan. Het hele jaar door is het mogelijk een stadswandeling te maken onder leiding van deskundige gidsen.

Stadswandeling

Unieke stadswandeling door Ravenstein

Beleef het !

Stadswandeling

Gidsen van de Heemkundekring Ravenstein nemen u graag mee door het prachtige stadje aan de Maas. Een bezoek aan de vestingwerken, stadspoorten, kerken, mooie gevels en een stadspark met tuinhuisjes. U maakt kennis met de rijke historie van het meer dan 650 jaar oude centrum. Ravenstein was eeuwenlang de hoofdstad van het Land van Ravenstein, een autonoom gebied in Noord – Oost Brabant dat werd geregeerd door Kleefse vorsten.

Prijs: € 3,50 per persoon. Een groep t/m 10 personen betaalt € 35. Dat is het minimumbedrag; daarna € 3,50 per persoon erbij. Duur: ongeveer anderhalf uur     Stadswandeling HKK 1Inlichtingen en reserveren: stadswandelingen@heemkunderavenstein.nl en/of telefonisch via 06-36000252 Parkeren: Bleek 5, 5371 AP  Ravenstein We willen graag van u weten: – met hoeveel personen wilt u komen; – op welke datum en tijd; – zijn er deelnemers minder goed ter been; –  welke andere wensen zijn er?

 

Open wandeling:

Elke tweede zondag van de maand start om 14:00 uur een wandeling bij het voormalige Raadhuis, St. Luciastraat 2. Stadswandeling HKK in NH-kerkDaarvoor hoeft u niet te reserveren. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 4,00 per persoon. Wilt u een wandeling combineren met een bezoekje aan het Leerlooierijmuseum of Stellingmolen De Nijverheid, neem dan contact op met het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein (TIR) voor een “Dagje Ravenstein”. Het TIR is dagelijks geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Website:  www.toerismeravenstein.nl e-mail: info@toerismeravenstein.nl telefoon:  0486- 411306