E nieuws mei 2023

Ledenvergadering van 19 april.

Bijna 50 leden waren aanwezig op de algemene ledenvergadering van 19 april. Voorzitter Roel Augusteijn blikte terug op het afgelopen jaar. Hij was getroffen door de kracht van de vereniging met meer dan 300 leden en veel kennis van ons erfgoed. Daarentegen was hij teleurgesteld over het gebrek aan expertise bij de gemeente Oss.

De Heemkundekring was in 2022 betrokken bij de discussie over versterking van de Maasdijk en de plannen voor nieuwbouw van Vidi Reo op het Bovenste Hoornwerk. Ook is namens de Heemkundekring gesproken met de partijen die bij de Luciakerk zijn betrokken. Martin Jan van Mourik gaf, namens het Loterijfonds, uitleg over twee lopende procedures: het onttrekken van de kerk aan de eredienst en de verkoop van de kerk.

Evert van Schoonhoven nieuwe secretaris

De aanwezige leden hebben op 19 april Evert van Schoonhoven gekozen tot nieuwe secretaris. Hij is de opvolger van Aad Vernooij die sinds voorjaar 2015 secretaris is geweest. Aad blijft actief in de Heemkundekring en zal Evert de komende tijd inwerken.

Verhoging contributie

Op de ledenvergadering is gesproken over een verhoging van de contributie voor leden die het blad per post ontvangen. Dit vanwege de stijgende portokosten. Het voorstel leverde veel suggesties op. Het bestuur zal zich buigen over deze suggesties en te zijner tijd met een voorstel komen.

Vernieuwde website

De website van de Heemkundekring is vernieuwd. Door deze vernieuwing is de site makkelijker te bedienen. Bovendien is de site zodanig aangepast dat deze ook duidelijker zichtbaar is op tablet en mobiele telefoon. Deze vernieuwing betekent dat de vormgeving is veranderd. Dat is misschien even wennen. We vragen de leden om zelf een kijkje te nemen en opmerkingen en suggesties door te geven. Zie: www.heemkunderavenstein.nl.

Blad op website

Tussen Maas & Erfdijk, het blad van de Heemkundekring, is ook te lezen op de website. Recent zijn de drie nummers van de jaargang 2022 toegevoegd. Dat betekent dat de 28 nummers die sinds december 2014 zijn verschenen allemaal digitaal toegankelijk zijn.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven