E nieuws april 2017

233 leden
De Heemkundekring telde begin dit jaar 233 leden. Na de groei met 18 leden in 2015 steeg het aantal in 2016 met 28 leden, van 205 naar 233. Dit werd bekend gemaakt tijdens de algemene ledenvergadering die op 14 maart is gehouden. Ander indrukwekkend getal: het aantal deelnemers aan de stadswandelingen in 2016 bedroeg ruim 2000.

Stichting Smederij opgericht
Er werd ook vooruit gekeken op de ledenvergadering. Zo werd bekend gemaakt dat er een stichting Smederij Verhoeven is opgericht. Het doel is om de smederij te restaureren en open te stellen voor bezoekers.

Geschiedenis van de stad
Een werkgroep verzamelt verhalen van oudere inwoners en andere historische informatie. Het doel is om een boek te maken waarin de geschiedenis van het stadje Ravenstein in de laatste eeuwen centraal staat. De archeologische werkgroep zal op verzoek van de gemeente gegevens aanleveren voor een digitale kaart van opgravingen in de binnenstad van Ravenstein.

Oproep festival Zuiderwaterlinie
Op 8 en 9 april zijn er theatervoorstellingen in Ravenstein als onderdeel van het Zuiderwaterliniefestival. De organisatie zoekt voor 8 april nog enkele vrijwilligers die bezoekers aan de voorstellingen door het stadje kunnen leiden. Zaterdag 8 april elk uur een start vanaf 14.00 tot 21.00 uur. Een ronde zal 1,5 tot 2 uur in beslag nemen. Aanmelden bij de coördinator van Muzelinck: angelique.alma@muzelinck.nl.

Beeldbank op website Heemkundekring
Nieuw op de website: de beeldbank van de Heemkundekring. Duizenden foto’s zijn er te raadplegen. Ze zijn onder meer gerangschikt naar onderwerp, datum, plaats of straat. Zie: www.heemkunderavenstein.nl. De werkgroep beeldarchivering selecteert de foto’s  en voert omschrijvingen in. Hulp van vrijwilligers is meer dan welkom.

Historische foto’s bij KBO
Een volle zaal met leden van de KBO en andere belangstellenden keek op 22 maart naar foto’s van vroeger onder het motto Terug in de tijd. De foto’s kwamen van de beeldbank van de Heemkundekring en uit de foto-albums van inwoners. Winfried de Luij sprak een historische column uit en de avond werd afgesloten met een Ravensteinse quiz.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven