E nieuws mei 2017

Canon van Ravenstein
Rop van de Burgt heeft een Ravensteinse canon gemaakt, in navolging van de nationale canon van de geschiedenis en van de Osse canon. In 50 korte hoofdstukken beschrijft hij de hoofdlijnen van de geschiedenis van het stadje Ravenstein en de dorpen die tot de voormalige gemeente Ravenstein behoorden. Deze lokale geschiedenis plaatst hij tegen de achtergrond van de nationale geschiedenis. Van pioniers aan de Maas tot het einde van Ravenstein als zelfstandige gemeente. Zie www.heemkunderavenstein.nl.

Tussen Maas & Erfdijk op website
Steeds meer (oud)-Ravensteiners ontdekken de waarde van ons blad, met verhalen en beelden van vroeger. We krijgen veel positieve reacties. Inmiddels zijn we aan de vierde jaargang bezig. De oudere nummers zijn zo goed als uitverkocht. Het goede nieuws is dat, na de jaargang 2014, nu ook de nummers van 2015 op de website zijn geplaatst: www.heemkunderavenstein.nl.

Tentoonstelling Sint Barbara Gilde
Van 13 mei tot en met 28 mei houdt het Sint Barbara Gilde Ravenstein een tentoonstelling in het Raadhuis te Ravenstein. Vaandels, trommen, archiefstukken, gildezilver van vroeger en van recentere data zijn er te zien. Op eerste etage foto’s van Rob Pluijm. Deze zijn gemaakt tijdens de gildefeesten vorig jaar.. De tentoonstelling is geopend: di – za 10-16 uur en zo 11-16 uur.

Marcel Megens overleden
Ons lid Marcel Megens is op 1 mei plotseling overleden. Hij bekleedde o.a. functies in de stichting Carnaval en de brandweer.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven