E nieuws januari 2017

Jaarvergadering op 14 maart
De jaarvergadering van onze Heemkundekring zal worden gehouden op dinsdagavond 14 maart in de molen. Nadere bijzonderheden volgen.

Terug in de tijd bij de KBO
KBO-Ravenstein organiseert samen met de Heemkundekring een historische avond op woensdag 22 maart in Vidi Reo. Na een geslaagde bijeenkomst met 80-plussers in mei 2016 volgt nu een avond voor jongere ouderen met foto’s en verhalen uit het nabije verleden. Zij worden verzocht vooraf foto’s (en verhalen) van school, verenigingen, winkels en bedrijven aan te leveren. Meer info: Aad Vernooij, secretaris@heemkunderavenstein.nl of 06 51610006.

Overlijden Angela Dekkers-Castenmiller
Ons lid Angela Dekkers-Castenmiller is op 7 december overleden, in de leeftijd van 83 jaar.
Eerder in 2016 overleed Lambert van Boxtel uit Dieden.

Archieven Ravenstein naar Den Bosch
Henk Buijks meldt ons dat aan het bericht over de sluiting van BHIC-Grave (e-nieuws december 2016) het volgende is toe te voegen: ook de archieven van de gemeenten Landerd, Uden en Boekel verhuizen naar ’s-Hertogenbosch, en ‘last but not least’ tevens de schepenbankarchieven van het Land van Ravenstein. Want ook deze archieven stonden tot nu toe nog in Grave.

Expositie ‘Iconen en Symbolen’
De werkgroep Ravensteinse Fotodagen organiseerde weer een fotowedstrijd voor amateurs, dit keer met als thema Iconen en Symbolen. De expositie is te bezichtigen van zaterdag 7 januari t/m zaterdag 25 maart 2017 in het Raadhuis van Ravenstein. Het Raadhuis is op zaterdag en zondag open van 12-16 uur. Bezoekers kunnen dan ook hun stem uitbrengen voor de publieksprijs.

Charters te koop
Jeroen Arts geeft de volgende tip: regelmatig zijn leden op zoek naar het boekwerk ‘De Charters van het Land van Ravenstein’. Momenteel wordt dit te koop aangeboden:
https://www.boekwinkeltjes.nl/b/177639103/Verzameling_van_Charters_en_Geschiedkundige_bescheiden_betrekkelijk_Het_Land_van_Ravestein_2_delen/
https://www.boekwinkeltjes.nl/b/158294941/Verzameling_van_Charters_en_Geschiedkundige_bescheiden_betrekkelijk_Het_Land_van_Ravestein_Dl_I_2e_gedeelte/

Vrijwilligers voor theaterfestival
In april zal in Noord-Brabant rondom het project Zuiderwaterlinie een theaterfestival ontstaan. De Muzelinck coördineert dit voor gemeente Oss. Theatermaker Letitia Rompelberg is gevraagd om in Ravenstein en Megen dit project vorm te geven. Het streven is om met vrijwilligers (muzikanten, acteurs en andere creatieve kunstenmakers) een aantal performances te maken, die op locatie in het stadje worden gespeeld.Op maandag 16 januari om 19.30 uur in de Keurvorst zal Letitia Rompelberg een toelichting geven op dit project.

Maasverhalen gevraagd
 Een ander festival rond de Maas is het Oeverloosfestival. Daarvoor is Kitty Schaap op zoek naar verhalen die bewerkt zullen worden tot toneelteksten. Ze zoekt uit het leven gegrepen verhalen van oudere inwoners die zich op of rond de Maas afspelen. Bij voorkeur niet over de Tweede Wereldoorlog. k.j.schaap@kabelfoon.nl . 0412-691855, 06-39428921.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven