E nieuws mei 2019

Heemkundekring tekent voor behoud Luciakerk.
De Heemkundekring heeft een brief aan bisschop De Korte van ’s Hertogenbosch over het behoud van de Luciakerk ondertekend. De brief is een initiatief van een stichting in oprichting “Licht Aan voor Sint Luciakerk”. In de brief wordt gevraagd om inwoners en parochianen te betrekken bij het gesprek over de toekomst van de kerk. Voorzitter Joost Michels geeft aan waarom de Heemkundekring dit initiatief steunt: “De toekomst van de Luciakerk is van evident belang voor Ravenstein. Het monumentale gebouw bepaalt al eeuwen het aanzicht van onze stad en heeft in het hart van menig inwoner een warme plek. Dat is voor de Heemkundekring reden om het verzoek om dialoog over de toekomst van het gebouw te ondersteunen.”

Jan Urselmann overleden
Ons lid Jan Urselmann is op 8 april op 75-jarige leeftijd overleden. Hij was jarenlang stadsgids.

Tussen Maas & Erfdijk 2018 op website
Jaargang 2018 van ons blad Tussen Maas & Erfdijk is op de website van de Heemkundekring geplaatst. Sinds 2014 heeft de Heemkundekring er veel leden bijgekregen. Oudere nummers kunnen zij raadplegen op de website: www.heemkunderavenstein.nl. Eind april is de zesde jaargang begonnen met nr. 17.

Bidprentjes naar Louis Busch
De Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) heeft een grote verzameling bidprentjes. Als je met stamboomonderzoek bezig bent zijn bidprentjes soms de mogelijkheid om iemand weer “terug” te vinden. We vragen u dan ook om bidprentjes om onze verzameling verder uit te breiden.Laat me maar weten, dan haal ik ze op. U kunt ze ook afgeven op Marktstraat 23 Ravenstein. Alvast bedankt namens alle genealogen, Louis Busch.

Website luchtoorlog 1940-1947
Het Brabant Historisch Informatie Centrum BHIC heeft verhalen over de luchtoorlog 1940-1945 gebundeld in een aparte website: www.bhic.nl/luchtoorlog. Ze gaan vooral over neergestorte vliegtuigen in Noord-Brabant.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven