E nieuws november 2017

Volle zaal voor Henk Buijks
Een volle zaal luisterde op 24 oktober geboeid naar de lezing van Henk Buijks over de Maas als vriend en vijand. Buijks deed zijn verhaal aan de hand van tientallen foto’s en kaarten. Daarmee gaf hij een volledig overzicht van de geschiedenis van de Maas en de Beerse Overlaat tot en met de recente initiatieven om de rivier meer ruimte te geven. Naast leden van de Heemkundekring Ravenstein waren er veel belangstellenden uit andere kringen in de regio Oss.

Opbrengst Rabo Clubkas-campagne
Leden van de Rabobank hebben tijdens de Rabo Clubkas-campagne met hun stemmen op de Heemkundekring een bedrag van € 229,50 bijeengebracht. Waarvoor onze dank.

Historische foto’s op website
De jaarlijkse bedevaarten naar Kevelaer, het Jeugdvakantiewerk, de viering van 600 jaar Ravenstein. Deze en vele andere evenementen zijn vastgelegd op historische foto’s van Ravenstein en omgeving. Ze zijn nu makkelijk te vinden op de Fotobank van de Heemkundekring: www.heemkunderavenstein.nl. Je kunt zoeken op plaats, straat, onderwerp en datering.

Ad Megens overleden
Op 18 oktober is ons lid Ad Megens overleden. Hij was lang actief voor Scouting Ravenstein en was 15 jaar secretaris van KBO Ravenstein

100 meter notarisakten nu online
Bij het BHIC in Den Bosch zijn sinds kort 100 meter aan archiefdozen vol notarisakten gedigitaliseerd en op de website te raadplegen. Het gaat om de akten van notarissen uit onder andere Berghem, Grave, Lith, Oss, Reek en Schaijk. Vrijwilligers hebben korte samenvattingen gemaakt, zodat je op naam kunt zoeken: www.bhic.nl/notarisakten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven