E-nieuws oktober 2015

Ledenvergadering en boekenmarkt

Binnenkort ontvangen de leden een uitnodiging en agenda voor een ledenvergadering annex boekenmarkt op 20 oktober in Het Hooghuis. Het archief van de Heemkundekring is in september verhuisd naar deze locatie. Een deel is overgedragen aan het Stadsarchief Oss. De rest is opgeslagen in Het Hooghuis in Ravenstein. Overtollige boeken, jaargangen van tijdschriften en apparaten worden  aan de leden aangeboden.

Lezing over opgraving voorburcht

Op 12 november zijn de leden welkom op een lezing over de opgraving van de voorburcht (onder de oude Mariaschool) in het Raadhuis. René van der Mark van BAAC, die destijds de opgraving leidde, houdt deze lezing. In het Raadhuis is ook een tentoonstelling over deze opgraving te zien, op zaterdag en zondag tussen 12 en 16 uur.

1500 bezoekers monumentendag

De diverse locaties van Open Monumentendag op 12 en 13 september in Ravenstein (en omgeving) hebben naar schatting 1500 bezoekers getrokken. Volgens Tonnie van Hooff, die namens de Heemkundekring de organisatie coördineerde, is dit een goed resultaat.

 Stemmen voor Heemkunde bij Rabo Clubkas Campagne

Leden van Rabobank Oss Bernheze kunnen tussen 12 en 25 oktober 2015 hun stem uitbrengen op de Heemkundekring Land van Ravenstein voor een bijdrage uit de Rabo Clubkas.

 Dorpen Derby: stemmen op Ravenstein

Ravenstein doet mee aan de Brabantse Dorpen Derby met het project “Alles draait om De Nijverheid”.  Leden, familieleden, vrienden, kennissen en buren worden opgeroepen om voor dit project te stemmen. Ga naar bijgaand adres voor een beschrijving van het project en de mogelijkheid om te stemmen:

http://www.brabant.nl/subsites/dorpen-derby/finalisten/ravenstein.aspx

Brabants Heemkundenieuws

Nieuws uit de verschillende Heemkundeverenigingen in Noord-Brabant staat in de digitale Koerier van Brabants Heem. Hij staat op de website van deze organisatie: http://www.brabantsheem.nl/0922-koerier-nr-66-september-2015.html)

Galgen in Land van Ravenstein

Joost Kocken meldt ons nieuwe informatie over de galgen in het Land van Ravenstein. Raadpleeg onderstaande website:

http://www.brabantbekijken.nl/2012/07/paalgraven-een-hangplek.html

Laat een reactie achter

Scroll naar boven