E-nieuws oktober 2016

Bezoek aan Open Monumentendag
De stadsgidsen van de Heemkundekring hebben honderden bezoekers ontvangen tijdens de Open Monumentendag in Ravenstein. De gidsen waren aanwezig bij de Sint Luciakerk en de Garnizoenskerk en bij de gerestaureerde tuinhuisjes. Het Leerlooierij Museum meldde een aantal van 350 bezoekers.

Bijdrage Heemkundekring aan dekenschild gilde
De Heemkundekring heeft € 500 gedoneerd aan het Sint Barbaragilde. Dit bedrag is bestemd voor een nieuw zilveren schild voor de deken van het gilde. De donatie past in het beleid om bedragen te doneren aan projecten die beantwoorden aan de doelstellingen van de Heemkundekring.

Heemkundekring doet mee met de Rabobank Clubkas Campagne
Ook dit jaar doet de Heemkundekring mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Leden van de bank kunnen van 10 oktober tot en met 23 oktober 2016 stemmen op de verenigingen en/of stichtingen die zij een warm hart toe dragen. Uiteraard hopen we op veel steun voor onze activiteiten, zoals archeologisch onderzoek, stadswandelingen, een historisch magazine en een beeldbank.

Lezing: Caesar in Kessel?
De Romeinse keizer Caesar heeft in 55 voor Christus bij Maren-Kessel twee Germaanse stammen vernietigd volgens archeoloog Nico Roymans. Hij houdt hierover een lezing in Oss op donderdag 13 oktober 2016, om 19.30 uur in theater De Lievekamp. De visie van Roymans heeft veel discussie losgemaakt. De entree voor deze lezing is gratis maar je moet (snel) reserveren op de website van De Lievekamp.

Fototentoonstelling Achtergelaten Erfgoed
Vanaf 20 oktober in het Stadsarchief Oss: de fototentoonstelling Achtergelaten Erfgoed/Heritage left behind. Deze laat zien hoe Syriërs omgaan met de beschadiging van hun erfgoed door gevechtshandelingen. Daarnaast foto’s en archiefmateriaal uit het Stadsarchief Oss ten tijde van drie oorlogen: de hertogelijke oorlogen in de middeleeuwen, de Eerste Wereldoorlog en de Tweede Wereldoorlog. Het Stadsarchief is gevestigd in de Bibliotheek Oss, Raadhuislaan 10.

De stad van Bosch
Nog tot 8 januari 2017 te bezoeken: de gratis tentoonstelling De stad van Bosch in het Groot Tuighuis (oude Sint Jacobskerk) in de Bethaniestraat in ’s-Hertogenbosch. Met 3D-computeranimaties van de gebouwen en straten van toen, personages uit de schilderijen van Jeroen Bosch en archeologische vondsten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven