E nieuws september 2016

Open Monumentendag
De Heemkundekring heeft dit jaar weer de organisatie van de Open Monumentendag voor Ravenstein gecoördineerd.  Op zaterdag 10 en zondag 11 september zijn de Luciakerk en de Protestantse Kerk, het Philips van Kleefbolwerck, de smederij, Museum Leerlooierij, Molen de Nijverheid, het oude Raadhuis en de gerestaureerde tuinhuisjes te bezichtigen. De Heemkundekring  organiseert op die dagen gratis stadswandelingen vanaf het Raadhuis. Zaterdag 10 september start de wandeling om 14.00 uur, zondag 11 september om 12.00 uur.

Nieuw nummer Tussen Maas & Erfdijk
Nummer 9 van het blad van de Heemkundekring, Tussen Maas & Erfdijk, is eind augustus verschenen. 28 pagina’s met artikelen over mensen en erfgoed van Ravenstein en omgeving. In dit nummer o.a. Henk Buijks over een oude sluis in Keent, een verslag van een begrafenisceremonie in 1757, een plattegrond van gebouwen van de jezuïeten in 1865 en de restauratie van de Kasteelse poort.

Excursie naar Zutphen
De Heemkundekring Schaijk-Reek organiseert op donderdag 22 september een excursie naar de oude Hanzestad Zutphen. Leden van de Heemkundekring Land van Ravenstein zijn ook welkom. Wél snel opgeven, vóór 7 september.

Erfgoedcolleges
Er zijn nog drie Erfgoedcolleges over Brabantse geschiedenis, op 6 oktober, 24 november en 2 december in Den Bosch. Ze gaan over de Brabantse adel in de 19e eeuw, over bedreigd en verloren erfgoed en over de rol van design in de Brabantse maakindustrie in de periode 1950-1970. Meer informatie en aanmeldingen: http://www.erfgoedbrabant.nl/projecten/erfgoed-academie-brabant/vormingsaanbod-2016/erfgoedcolleges-1/

Laat een reactie achter

Scroll naar boven