E-nieuws juni 2016

Bietenballen en bier op tuinfeest
Met bietenballen en Ravensteins bier is op vrijdagmiddag 10 juni de officiële heropening van de gerestaureerde tuinhuisjes gevierd. Een zonnig tuinfeest met vrijwilligers, sponsoren, buurtbewoners, bestuurders van andere organisaties, wethouder Van der Schooten en geïnteresseerde leden van de Heemkundekring. Op de website van de Heemkundekring (www.heemkunderavenstein.nl) staat een fotoverslag.

Terug in de tijd
Voorzitter Winfried de Luij ging in zijn toespraak op 10 juni terug in de tijd. Het bestuur onder voorzitterschap van Rop van der Burgt lanceerde het idee voor de restauratie.. Het volgende bestuur onder leiding van Olga Rikken zette in 2013 de eerste voorbereidende stappen. Er volgden gesprekken met gemeente, volkstuinders en buurtbewoners. De Monumentenwacht stelde een bouwkundig rapport op, architect Rob Theunissen maakte een plan van aanpak. In de eerste helft van 2014 dreigde het project tot stilstand te komen omdat zich geen ter zake kundige kartrekker meldde. Na een laatste noodkreet meldde Wim Walk zich. Het project kwam in beweging. En hoe.

Vrijwilligers
Wim Walk slaagde er in vrijwilligers mee te krijgen die in meerdere of mindere mate een bijdrage leverden. Hier nog een keer hun namen (in willekeurige volgorde): Rob Theunissen, Wim Walk, Hans Hartjes, Gerard van Dooren, Jan van Zwam, Aad Vernooij, Nelleke Combee, Joan Walk, Herman Coppus,  Jan Zunneberg, Hans Theunissen, Gerard Hoogstede,Toon van Casteren, Joop Strik, Wim Verdonk, Reginald Schoofs, Henk Derks, René van den Heuvel, Frans van der Heijden.

Nieuwe leden bij KBO
De Heemkundekring heeft er na 28 mei 8 nieuwe leden bij gekregen. Allemaal leden van de KBO die op 28 mei een middag voor 80-plussers bezochten. Ze kregen historische foto’s van Ravenstein te zien, deels uit het magazine Tussen Maas en Erfdijk. Dat blad lag ook op de tafels en werd gretig doorgenomen.

Erfgoed Ravenstein op Facebook
De belangstelling voor de Facebook-pagina van de Heemkundekring neemt toe. Jeroen Arts plaatst historische foto’s van Ravenstein en omgeving; René van den Heuvel volgt de actualiteit. Zie: https://www.facebook.com/erfgoedravenstein

Laat een reactie achter

Scroll naar boven