E-nieuws mei 2016

E-nieuws mei 2016

Opening tuinhuisjes op 10 juni
De leden van de Heemkundekring zijn van harte welkom bij de ‘officiële opening’ van de gerestaureerde tuinhuisjes op vrijdagmiddag 10 juni om 15 uur. Wethouder Johan van der Schoot komt hiervoor naar Ravenstein. De vrijwilligers die ruim een jaar meewerkten aan het project krijgen een aparte uitnodiging, evenals de bedrijven die materiaal en diensten leverden. Het wordt een gezellige middag in de nabijheid van de huisjes, de fruitboomgaard en de volkstuinen.

Film-en Fotobank versie 2.0
De vijf leden van de werkgroep Beeldarchivering van de Heemkundekring zijn druk bezig met de nieuwe versie van de Film- en Fotobank Noord-Brabant. Deze is per 1 mei zichtbaar op www.thuisinbrabant.nl. Daar staan de 6000 beelden die de afgelopen jaren vanuit Ravenstein zijn ingevoerd. De werkgroep gaat de huidige afbeeldingen kritisch nalopen. Hierbij zal met name gelet worden op de kwaliteit van de foto’s en de omschrijvingen, datering en trefwoorden die als zoekcriteria gebruikt worden. Ook komt er waarschijnlijk een nieuwe codering.

Erfgoed Ravenstein op Facebook
Nieuw:  op de Facebook-pagina van de Heemkundekring staan nu historische foto’s van Ravenstein en omgeving. De auteur is Jeroen Arts.Zie: https://www.facebook.com/erfgoedravenstein

Open dag bolwerk
Na de officiële opening op 13 mei is op 16 mei (Tweede Pinksterdag) iedereen welkom op het terrein van het Philips van Kleefbolwerck. Behalve het bolwerk is er ook een tentoonstelling van oude wapens te bezichtigen. Informatie over het bolwerk is te vinden op: www.vestingravenstein.nl.

Philips van Kleefpad
Ravenstein krijgt een Philips van Kleefpad. Een deel van het Pollekespad, vanaf de Van Coothweg tot aan het ravelijn, krijgt die naam, evenals het pad dat langs de tuinhuisjes loopt. Dit heeft B en W van Oss besloten op verzoek van Martin Jan van Mourik als voorzitter van de Stichting Vestingwerken Ravenstein. De Heemkundekring had zijn verzoek ondersteund. Philips van Kleef was van 1492 tot 1520 heer van het Land van Ravenstein en liet het bolwerk aanleggen dat nu deels is blootgelegd.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven