E-nieuws 1 juni 2014

Oproep!

Het Bezoekerscentrum Expeditie Land van Ravenstein zoekt hulp om de tentoonstelling over de geschiedenis van de Maaskant open te kunnen stellen. In het bijgebouw van de molen ligt  een groot aantal vondsten van amateurarcheoloog Gerard Smits uit Oss. Ze illustreren het verhaal over 5000 jaar bewoning van de Maaskant. Deze archeologische schatkamer is in de weekenden gratis te bekijken van 12:00 tot 16:00 uur. Wij vragen u om de collectie een middag te komen bewaken. U hoeft niet te beschikken over enige voorkennis hieromtrent. Geeft u zich op bij Joost Vlemmix: vlemmix@goudenjuwelen.com
0486 414460

Presentatie restauratie tuinhuisjes

Nu blijkt dat er onder de leden nogal wat onduidelijkheid bestaat over het wel en wee van de vervallen tuinhuisjes, heeft het bestuur besloten om op de inloopavond van 20 juni een PowerPointpresentatie te geven in het Bastion (het bijgebouw van de molen). Aanvang 20:00 uur. Ook niet-leden zijn welkom om mee te luisteren en te praten.

Gregoriaans Festival

Op zaterdag 14 en zondag 15 juni vindt de vijfde editie van het Nederlands Gregoriaans Festival plaats. Voor informatie en het bestellen van kaarten kunt u de website raadplegen:
http://www.gregoriaansfestival.nl

Voorzieningenkaart
Op woensdag 11 juni om 20:00 uur komt Désirée Meulenbroek namens de Gemeente Oss naar Vidi Reo om te praten over de kosten en het gebruik van gemeentelijke gebouwen in Ravenstein en de kernen. Na de zomervakantie volgen nog meer bijeenkomsten. Uit dit overleg volgt een advies aan de gemeenteraad.

Fototentoonstelling in Lith

Heemkundekring Lith exposeert historische foto’s over de Maasverbetering van 1930 tot 1940. Zo’n duizend arbeiders hebben met schoppen en kruiwagens vele kubieke meters klei en zand verplaatst. Dit Maasproject heeft voor deze regio erg veel betekend.
De expositie is iedere maandag van 14:00 tot 16:30 uur en iedere laatste zaterdag van de maand van 10:30 tot 15:30 uur gratis te zien op het Marktplein.
Voor meer informatie bezoekt u de website: www.heemkundekringlith.com.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven