E-nieuws april 2015

e-nieuws 1 april 2015

Restauratie tuinhuisje flink opgeschoten

Het werk aan het grootste tuinhuisje is flink opgeschoten, ondanks een winterstop vanwege vorst en regen. Dat meldt projectleider Wim Walk. Hans Hartjes (met assistentie van Gerard van Dooren) heeft de topgevels en een deel van depenanten opgemetseld en gevoegd. Het nieuwe dak is met oude pannen belegd. In de werkplaats van Herman Coppus zijn zes nieuwe mutsen gemodelleerd en gegoten. Gerard Hoogstede, Hans Theunissen en Jan Zunneberg gingen gestaag verder met het afwerken van de deur- en raamkozijnen. Er zijn ook nieuwe luiken gemaakt. Nu nog aflakken en beglazen bij Gérard de Bresser. Toon van Casteren smeedt de gehengen van de luiken en een deel van het hang-en sluitwerk.

Ook tweede huisje aangepakt

Na overleg met het bestuur is besloten om ook het kleinere tuinhuisje aan te pakken. Daardoor zal het bedrag uit het legaat van Henri Elemans waarschijnlijk licht worden overschreden. Wellicht wordt dat gecompenseerd door een subsidie van de provincie die het bestuur heeft aangevraagd.

Boomgaard opgeknapt

Deze week is de boomgaard bij de tuinhuisjes opgeknapt. Twee bomen zijn omgezaagd en de zomereik is gesnoeid. De fruitboompjes onder de oude zomereik zijn verplaatst. In totaal staan er circa 40 fruitbomen (appels, peren, pruimen). Er komt een paneel met een plattegrond van deze soorten.

Nieuwe stadsgidsen aan eind cursus

Vandaag (1 april) was de laatste cursusavond voor nieuwe stadsgidsen. De acht kandidaten zijn: Ton Cruijsen, René van den Heuvel, Liz Leverdingen, Martin Megens, Jan Ploegmakers, Willem van Tilborg, Aad Vernooij en Wim Walk. Ze hebben sinds eind oktober veel historische informatie tot zich genomen en ook al op locatie geoefend. Maar voor een volledige rondleiding zijn ze nog niet klaar. Daarom volgen nog meer praktische oefeningen.

Wandelen in Keent op 6 april

Op de Dag van het Landschap (Tweede Paasdag, 6 april) organiseren Brabants Landschap en IVN gratis wandelexcursies in natuurgebieden. Eén van die gebieden is Keent. Start en Infopunt: Zuijdenhoutstraat 2, Keent. De wandelingen duren 1,5 uur en starten om 12.00, 13.30 en 15.00 uur. Inschrijven is niet nodig. Honden mogen helaas niet mee en het is raadzaam om stevige (waterdichte) schoenen aan te trekken. Zie ook: www.dagvanhetlandschap.nl

52 pagina’s Heemkundenieuws

Er is een nieuwe editie verschenen van De Koerier van Brabants Heem met 52 pagina’s informatie over heemkunde in Noord-Brabant. Dit is een uitgave van Brabants Heem, de koepelorganisatie van Heemkundeverenigingen. U kunt deze digitale nieuwsbrief raadplegen op de website www.brabantsheem.nl.

e-Nieuws is een uitgave van Heemkundekring Land van Ravenstein. Wilt u reageren? Of heeft u een bijdrage? Mail dan naar onze secretaris  Kent u iemand waarvan u weet dat hij of zij deze nieuwsbrief zal waarderen? Stuur de nieuwsbrief dan gerust door. Aanmelden voor e-Nieuws kan via de home pagina van deze website

Laat een reactie achter

Scroll naar boven