E nieuws augustus 2020

Open Monumentendag met stadsgidsen.
Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 12 en zondag 13 september zijn er (gratis) stadswandelingen. De start is bij de stadspomp bij het Raadhuis, zaterdag vanaf 14 uur en zondag vanaf 12 uur. Reserveren is verplicht: via 06 36000 252 of stadswandelingen@heemkunderavenstein.nl. Bij het TIR en het Leerlooierijhuisje zijn een fietsroute met als thema de Beerse Maas verkrijgbaar en een familie/kinderspeurtocht.

Expositie Sint Barbaragilde
Van 5 /m 20 september toont het Sint Barbarbargilde in het Raadhuis vaandels, trommen, (gerestaureerde) archiefstukken, foto’s, gildezilver van vroeger en van recentere data. Ook wordt er oud filmmateriaal afgespeeld

Boek Loterijfonds – 2
Het eerder aangekondigde boek ‘Het Loterijfonds en de Sint Luciakerk (1729-2021)‘ zal dit jaar niet verschijnen. Martin Jan van Mourik wacht op een besluit van Rome over zijn beroep tegen het onttrekken van de eredienst van de Luciakerk.

Tussen Maas & Erfdijk nr. 21
Er is een nieuw nummer van ons blad Tussen Maas & Erfdijk verschenen met artikelen die inhaken op de actualiteit, zoals het afscheid van de Boerenbond, de ontdekking van een oude stadsmuur en de verering van de heilige Lucia. Andere onderwerpen: een 100-jarige uit Ravenstein, de bakkerij en koekjesfabriek van Maassen, de roofoverval op het postkantoor en 3-D-tekeningen van kasteel en stad in de 14e eeuw.

Website voor oud-internaatleerlingen
Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) heeft de website over rooms-katholieke onderwijsinternaten in Brabant vernieuwd. Oud-leerlingen vinden er foto’s, anekdotes en complete verhalen. Zie: https://wierookwijwaterenworstenbrood.nl/internaten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven