E nieuws juli 2020

Foto expositie Sportief Ravenstein.
De foto-expositie ‘Sportief Ravenstein in de vorige eeuw’ is nog te bekijken t/m medio augustus, in het Raadhuis. Met foto’s uit de dorpsraadgebieden van Herpen en Ravenstein. In de vitrines zijn voorwerpen te zien die verenigingen beschikbaar hebben gesteld.

Expositie Sint Barbaragilde
Van 5 /m 20 september toont het Sint Barbarbargilde in het Raadhuis vaandels, trommen, (gerestaureerde) archiefstukken, foto’s, gildezilver van vroeger en van recentere data. Ook wordt er oud filmmateriaal afgespeeld.

Boek Loterijfonds
Martin Jan van Mourik meldt ons dat hij in het najaar een boek hoopt te publiceren over de geschiedenis van het Loterijfonds en de Sint Luciake4rk.

Archieven stads- en dorpsbesturen
Op de website van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) zijn nu archieven van stads- en dorpsbesturen uit de omgeving te vinden, waaronder:

7386Dorpsbestuur Huisseling en Neerloon, 1697-1813
7384Dorpsbestuur Herpen, 1695 – 1810
7356Stadsbestuur Megen, 1373 – 1820

100.000 bidprentjes
Meer dan 100.000 bidprentjes staan op de website brabantserfgoed.nl. Ze komen uit de collecties van heemkundekringen in Brabant. Uit de omgeving van Ravenstein: Oss, Schaijk, Reek, Nistelrode en Heesch.

Het boek over Ravenstein is nog te koop, o.a. bij het TIR (in het Raadhuis) en bij boekhandel Derijks in Oss. Zie ook de website www.heemkunderavenstein.nl.

 vv

Laat een reactie achter

Scroll naar boven