E-nieuws december 2021

Jaarvergadering in 2022.
Op 12 november moesten we de leden helaas berichten dat de ledenvergadering van 13 november niet door kon gaan vanwege de corona-pandemie. Het bestuur besloot de vergadering te verplaatsen tot na de lockdown. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer deze vergadering plaats kan vinden. Hopelijk kan er na half januari een datum worden vastgesteld. We zullen de leden daarover tijdig informeren.

Verhuizing naar Raadhuis
Begin volgend jaar is de verbouwing van het Raadhuis gereed en kan er worden gewerkt aan de inrichting. De planning is dat deze eind februari is afgerond. Naast Donato’s zullen het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein, het Sint Barbaragilde en de Heemkundekring van de ruimte gebruik maken. Er is voor eind februari een feestelijke opening voorzien.

Inventarisatie en selectie archief
Met het oog op de verhuizing naar het Raadhuis is de afgelopen tijd een inventarisatie gemaakt van het Heemkunde-archief. Dat bevat onder meer boeken, brochures, genealogische documenten, beeldmateriaal en voorwerpen. Een ruime selectie van al dit materiaal zal meeverhuizen naar het Raadhuis. Voor sommige zaken is een nieuwe bestemming gevonden. Het plan is om de leden de mogelijkheid te geven om uit de restanten een keuze te maken.

Bladen en cursus
De leden van de Heemkundekring krijgen vóór het eind van het jaar een nieuw nummer van ons blad Tussen Maas & Erfdijk. In dit nummer onder meer: de winkel van Megens, de ruilverkaveling van de jaren 60, boerenwerk in de jaren 50 en ruim twintig jaar archeologische werkgroep.
Artikelen over erfgoed en heemkunde(kringen) staan in de nieuwste aflevering van De Koerier van Brabants Heem: https://www.brabantsheem.nl/koerier-91-van-brabants-heem.
Wie zich wil verdiepen in de geschiedenis van Brabant kan zich opgeven voor de cursus die aan de Universiteit van Tilburg wordt gegeven. Ook voor leden van heemkundekringen. Meer  informatie:
https://www.erfgoedbrabantacademie.nl/cursusaanbod/cursus-regionale-geschiedenis.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven