E-nieuws december 2022

Avond voor vrijwilligers.
Op woensdagavond 1 februari houdt de Heemkundekring een avond voor vrijwilligers. Iedereen die activiteiten verricht voor de Heemkundekring (of dat wil gaan doen) is welkom in de Molen. Met deze avond willen we informeren over lopende activiteiten, het onderlinge contact verstevigen en nieuwe ideeën opdoen.

Mini-expositie archeologie
Een mini-expositie van de archeologische werkgroep van de Heemkundekring staat opgesteld in de ruimte van het TIR in het Raadhuis. Onlangs is de vitrine met vondsten uit Ravenstein en omgeving opnieuw ingericht. Je ziet er onder andere een prachtige aardewerk voorraadpot, flessen en ander glaswerk, voorwerpen uit het voormalige Jezuïetenklooster en munten uit de 17e, 18e en 19e eeuw.

Boek over Ravenstein
Cadeau-idee? Het boek Ravenstein 1360-2020 is nu te koop voor de gereduceerde prijs van € 20 bij het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein (TIR) in het Raadhuis aan de Sint Luciastraat. Het boek telt 240 pagina’s en bevat honderden historische foto’s in zwart-wit en kleur.

Bolwerk op YouTube
Merel en Jonathan dalen onder toeziend oog van Martin Jan van Mourik af in het Philips van Kleefbolwerck. Een luchtig YouTube-filmpje in de serie Vestingverhalen van het programma Andere Tijden. Te zien via: https://anderetijden.nl/artikel/6790/Vestingverhalen.

Kerstwandeling
Het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein organiseert op zondag 18 december de traditionele gratis kerstwandeling langs kerken en kapelletjes in de omgeving van Ravenstein. Vertrektijd: 12.00 tot 13.00 uur.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven