E-nieuws november 2022

Visie op gebied Bleek/Hoornwerk gevraagd.
De Heemkundekring en de Stichting Vestingwerken Ravenstein vragen de gemeente Oss om een visie op het gebied Bleek/Bovenste Hoornwerk. In die visie zou zowel aandacht moeten zijn voor de wens om een gemeenschapshuis te bouwen als voor de versterking van het historisch karakter van de vestingstad. Dit was de uitkomst van een ledenvergadering op 3 oktober. Op 21 november is er een gesprek met de verantwoordelijke wethouder. Daarin zal worden voorgesteld om een advies te laten opstellen door een onafhankelijke erfgoed-instantie.

Boek over Ravenstein nu € 20
Een cadeau voor de feestdagen? Het boek Ravenstein 1360-2020 is nu te koop voor de gereduceerde prijs van € 20. Het boek over de geschiedenis van de stad Ravenstein telt 240 pagina’s en bevat honderden illustraties. Het is te koop bij het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein (TIR), in het Raadhuis aan de Sint Luciastraat.

Overlijden oud-stadsgids Remco Velvis
Ons lid Remco Velvis is op 31 juli overleden. Hij is jarenlangs stadsgids geweest.

Boek over tradities in Brabant
Van het bloemencorso in Zundert tot de hopteelt in Schijndel en de Sint Rochusprocessie in Deursen-Dennenburg. In het boek Tradities in Brabants, van generatie op generatie zijn 125 tradities beschreven. Het boek is verschenen bij het 75-jarig jubileum van Brabants Heem, de overkoepeling van 124 heemkundekringen en erfgoedverenigingen. Het boek is uitgegeven bij Positon Uitgevers Heeze en is te koop in de boekhandel voor € 25.

Rampjaar of jubeljaar?
Werden de Fransen in 1672 met gejuich ontvangen in Noord-Brabant? Die vraag komt aan de orde in het boek Rampjaar of jubeljaar? Brabant in 1672-74. Het boek belicht niet alleen de politieke en militaire kanten maar ook de plaatselijke bevolking, slachtoffer van verwoestingen en moordpartijen. Het is uitgegeven door Picture Publishers en is voor € 22,50 te koop in de boekhandel.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven