E nieuws september 2022

Ledenvergadering over Vidi Reo.
Op 3 oktober houden wij een ledenvergadering over de plannen voor de nieuwbouw van Vidi Reo. Op deze avond vindt een presentatie plaats van een alternatief plan. Daarnaast gaan wij graag met elkaar in gesprek over het behoud van het Bovenste Hoornwerk. Een open discussie over deze belangrijke thema’s is voor onze Heemkundekring van groot belang. Wij hopen dus op een grote opkomst!
Datum: 3 oktober. Plaats: Molen (brouwerij Wilskracht). Aanvang 20.00 uur.

Boek over  familie Wijnakker
Tijdens de Tweede Wereldoorlog verborgen Frans en Mien Wijnakker tien Joodse onderduikers in Dieden. In het boek ‘Achterhuis aan de Maas’ heeft Willem van Tongeren hun verhaal opgetekend. Het is een meer uitgebreide versie van een boekje dat in 1983 is verschenen onder de titel ‘Enkelen van de enkelen.’ Het nieuwe boek (verschenen bij uitgeverij Aspekt) is te koop in de boekhandel (Derijks in Oss).

Boek over Berghem
Een historisch verhaal over de ontginning van grote delen van Berghem, op de grens van zand en klei, naar het huidige cultuurland. Dat is te lezen in het boek ‘Berghem – Het Ontstaan van een Landschap en zijn Ontginningen’’ Het boek is geschreven door historicus drs. Lambert van den Heuvel en heemkundige Bert Akkermans. Het boek kost € 26 en is te bestellen via e-mail: heuvel191@home.nl.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven