E-nieuws februari 2015

Agenda

Vrijdag 20 februari: inloopavond 20.00 uur in het Bastion (molen)

Nieuw bestuur
Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 20 januari jl. is een nieuw bestuur gekozen. Tonnie van Hooff en Aad Vernooij hadden zich verkiesbaar gesteld en zijn unaniem gekozen voor de functies van respectievelijk penningmeester en secretaris. Winfried de Luij was tot de vergadering secretaris maar is Olga Rikken als voorzitter opgevolgd.
De leden ontvangen binnenkort het volledige vergaderverslag.

Huisvesting; rectificatie
Afgelopen week stond er in het Brabants Dagblad een artikel waarin het bestuur van molen De Nijverheid haar toekomstplannen bekendmaakte. Er stond onder andere vermeld dat de heemkundekring uit de molen was vertrokken. Het BD was wellicht even de kluts kwijt na een klap van een molenwiek want niet wij zijn vertrokken maar wel Stichting Expeditie Land van Ravenstein. Wij zijn juist in gesprek met het molenbestuur om (een deel van) de grote benedenruimte in gebruik te nemen. Wordt vervolgd.

Papierinzameling
Ons tijdschrift Tussen Maas & Erfdijk is een groot succes. Er is veel vraag naar de eerste uitgaven maar die zijn bijna op. Bij de laatste uitgave werden we tijdens de bezorging zelfs met diefstal geconfronteerd! We overwegen daarom een kleine herdruk van deze uitgave. Daarnaast willen we een oproep doen om oude exemplaren van ons tijdschrift in te leveren. Als u ze na het lezen niet bewaard maar bij het oud papier gooit, kunnen wij er anderen gelukkig mee maken.
Stuur even een berichtje via de contact pagina als wij ze mogen hebben.

Geschiedenis in het TIR
In de leeskamer van het TIR (tot april in het weekend geopend van 12-16 uur) staat een nieuwe selectie van mappen en albums met krantenartikelen over Ravenstein, afkomstig uit het archief van de heemkundekring. De knipselmappen gaan over onderwerpen als Criminaliteit, Gasunie, De Heus, de opheffing van de gemeente Ravenstein, Brandweer en Jeugdwerk. Daarnaast staan er tientallen albums met krantenknipsels uit de jaren 1970 tot en met 1980. Meer informatie: Aad Vernooij (aadvernooij@gmail.com).

Lezing over de strijd tegen de Maas
Heemkundekring Schaijk-Reek organiseert op dinsdag 10 februari a.s. een lezing de Maas met speciale aandacht voor de waterbeheersing in het land van Maas en Waal en het laaggelegen gebied van Noord Oost Brabant.
De lezing wordt verzorgd door Rien Biemans uit Lithoijen, oud-medewerker van Rijkswaterstaat.
Aanvang: 19.30 uur in De Komme, Netjeshof 2  Schaijk. Entree 3 euro incl. koffie/thee.

 Ansichtkaarten
Van ons lid Ed van Wamel kregen wij een bericht over een verzameling ansichtkaarten inclusief glasnegatieven waar hij over beschikt. U treft de verzameling als bijlage bij de aan u persoonlijk toegezonden e-Nieuws aan. De nummers 107 en 112 zijn al gereserveerd. Mocht u interesse hebben, neem dan contact op met Ed op nvanwamel@hotmail.com.

Wilt u reageren? Of heeft u een bijdrage? Mail dan naar onze secretaris  Kent u iemand waarvan u weet dat hij of zij deze nieuwsbrief zal waarderen? Stuur de nieuwsbrief dan gerust door. Aanmelden voor e-Nieuws kan via de home pagina van deze website

e-Nieuws is een uitgave van Heemkundekring Land van Ravenstein.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven