E-nieuws januari 2016

Het bestuur van de Heemkundekring wenst u een gezond, gelukkig en historisch 2016!

Ledenvergadering in maart

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal de jaarlijkse algemene ledenvergadering in maart worden gehouden. Het bestuur heeft daardoor meer tijd om het financieel verslag op te stellen en eventuele plannen te presenteren. Binnenkort verneemt u datum en locatie.

Nieuwe werkgroep beeld

De Heemkundekring heeft een nieuwe werkgroep die zich vanaf deze maand gaat bezig houden met de beeldarchieven. Te beginnen met de duizenden foto’s die zijn gepubliceerd op de Foto- en Filmbank Noord-Brabant. Dit beeldarchief krijgt een andere opzet en heet voortaan de Brabant Cloud. De werkgroep bestaat uit Jeroen Arts, Marja van de Broek, Rop van de Burgt en Jacques Leverdingen.

Lunch vrijwilligers tuinhuisjes

Op 18 december hebben de vrijwilligers die de tuinhuisjes restaureerden het jaar afgesloten met een gezellige lunch bij Stadsherberg de Keurvorst. Namens het bestuur is een afdruk van een prachtige gesigneerde potloodtekening van Herman Coppus uitgereikt. De vrijwilligers, maar ook onze sponsoren en adviseurs, krijgen nog extra aandacht bij de formele oplevering in het voorjaar van 2016.

Stadsarchief Oss verhuisd

Het Stadsarchief in Oss is verhuisd van de Peperstraat naar de Bibliotheek. Vanaf dinsdag 26 januari bent u welkom in de nieuwe publieksruimte op Raadhuislaan 10 in Oss. De openingstijden zijn vanaf dan: dinsdag, woensdag, donderdag van 11.00 tot 17.00 uur. Op donderdag 28 januari 2016 wordt deze nieuwe locatie officieel geopend. De website blijft hetzelfde: www.stadsarchiefoss.nl.

Heemkundenieuws in Digitale Koerier

Op de website van Brabants Heem (www.brabantsheem.nl) is de nieuwe digitale Koerier (nummer 67, december 2015) te vinden. Deze bevat artikelen over Brabantse geschiedenis en over  activiteiten op het gebied van heemkunde in onze provincie.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven