E nieuws juli 2021

Afscheid Jacques Leverdingen.
Jacques Leverdingen is gestopt met zijn werk voor de werkgroep Beeldarchivering. Hij was de ‘motor’ achter deze werkgroep, die in 2016 een vernieuwde fotobank op de website plaatste. De werkgroep organiseerde in de afgelopen jaren meerdere fotopresentaties en twee tentoonstellingen. Jacques was ook jarenlang actief voor het Leerlooierijmuseum en de Ravensteinse fotodagen. Hij is voorzitter van het TIR geweest en ook enige tijd penningmeester van de Heemkundekring. Het bestuur bedankt hem voor zijn inzet.

Nieuwe talenten gezocht
Naast Jacques Leverdingen is Gerrit Koel uit Ravenstein vertrokken. Hij blijft nog enige tijd op afstand actief als webmaster. Het bestuur is op zoek naar nieuwe talenten, vooral op het gebied van digitale informatie (website, sociale media enz.). Bovendien zoekt het opvolgers voor de secretaris en penningmeester die dit najaar aftreden. Aanmeldingen en suggesties zijn welkom; stuur een mailtje naar: secretaris@heemkunderavenstein.nl.

Overleden
Ons lid Ger van de Burgt-Tonies is op 22 mei overleden.

Enquête Luciakerk
Wat moet er met de Luciakerk gebeuren? De stichting Anna Lucia vraagt aan Ravensteiners hoe zij zich de toekomstige invulling van de Luciakerk voorstellen. Ze kunnen daarvoor een korte vragenlijst invullen. Ga naar:  https://docs.google.com/forms/d/1Ny5n3raqua0hMPqes-ubCvVKkwMqOfWAfs-NSzDZWug/edit.

Loterijfonds is immaterieel erfgoed
Het Ravensteinse Loterijfonds (anno 1729) is opgenomen in het Netwerk Immaterieel Erfgoed Nederland. Het is het oudste nog bestaande loterijfonds. In ons blad Tussen Maas & Erfdijk verscheen in april een artikel over het fonds. Het tweede deel komt in het  augustusnummer. Zie ook de (vernieuwde) website van het fonds: www.loterijfondsravenstein.info.

Digitaal tijdschriftArtikelen over heemkunde en Brabants erfgoed zijn te lezen in het digitale tijdschrift De Koerier.
Ga naar: https://www.brabantsheem.nl/site/wp-content/uploads/2020/03/De-Koerier-Nr84.pdf.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven