E nieuws juni 2018

Zomercolleges over erfgoed
Brabants Heem en Erfgoed Brabant Academie organiseren deze zomer vier colleges over erfgoed in Brabant. Naast een interessante lezing over het onderwerp krijg je een rondleiding op de bijpassende locatie. De onderwerpen: Verloren bieren op 4 juli in Museumbrouwerij de Roos, Hilvarenbeek; Refugiekloosters (door Léon van Liebergen) op 25 juli in het Emmausklooster, Velp; Smokkelen op 16 augustus in het Smokkelmuseum, Budel; Beleg van Breda op 4 september in het Kasteel van Breda. Tijden colleges: 19 – 21.30 uur. Kosten: €15 per college inclusief rondleiding op locatie (leden van heemkundekringen krijgen gratis toegang). Meld je aan via info@erfgoedbrabant.nl.. Geef aan welk(e) college(s) je wilt bijwonen en naam, postadres en de naam van de Heemkundekring.

Festival Zuiderwaterlinie
De Zuiderwaterlinie staat centraal op 23 en 24 juni. Op zaterdag 23 juni in Grave bij het Gemaal van Sasse met een militaire fly-by , muziek en theater. Aansluitend begint vanaf 19 uur bij Muzelinck in Oss de Nacht van Muzelinck. Op zondag 24 juni kun je meedoen aan een Veldtocht door Ravenstein met cabaretier Mark van de Veerdonk en legerleider Pichegru. Met zang, poëzie en toneel op bijzondere locaties voor de hele familie. Startpunt: Stadsherberg de Keurvorst. Tickets kunnen, indien nog beschikbaar, op 24 juni gekocht worden. Wil je zeker zijn van een kaartje? Bestel dan hier je online ticket, print deze uit en neem het ticket mee naar de Veldtocht.

Wie kent Piet Hohmann?
Peter Vermeulen is op zoek naar informatie over de Oosterhoutse kunstenaar Piet Hohmann (1935-2018). Hij is zelf in het bezit ben van een litho met daarop afgebeeld de Maaspoort en het huis In den Moriaen en een litho van de Sint Luciakerk. Laatst vond hij op het internet ook nog een foto van een litho met Gezicht op de Molen. Wie kent nog andere litho’s van Piet Hohmann van Ravenstein? En wie weet er wat te vertellen over zijn Ravensteinse periode? Reacties naar Peter Vermeulen, petemill@ziggo.nl.

Romeinen in Wijchen
In Museum Kasteel Wijchen is tot en met 28 oktober de tentoonstelling Wachters van het Noorden. Romeinen in Wijchen te zien. Het vertrekpunt van deze tentoonstelling is de vondst
van resten van een Romeinse villa in Wijchen. De grote vraag is voor wie deze villa s gebouwd. Was het voor een Romeinse of een lokale Bataafse opdrachtgever?
Info: www.museumwijchen.nl.

Lezing Voorouders en armoede
Marita van Brussel, sociaal-historisch onderzoeker, houdt op 21 juni 2018 om 20.15 uur in theater Marag (aan de achterzijde van theater De Lievekamp in Oss) een lezing over arme mensen uit de 19e eeuw, welke bronnen daarvoor beschikbaar zijn en welke vooroordelen je daarin tegenkomt.
De toegang bedraagt 5 euro, kaarten zijn verkrijgbaar bij www.lievekamp.nl of aan de deur.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven