E nieuws september 2018

Stadswandelingen tijdens Open Monumentendagen
De Heemkundekring organiseert gratis stadswandelingen in Ravenstein tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 8 en zondag 9 september. Op zaterdag om 14 uur en op zondag om 12 uur. Aanmelden bij het Toeristisch Informatiecentrum (TIR) in het Raadhuis.
Tijdens de Open Monumentendagen zijn de Garnizoenskerk, Smederij Verhoeven, het Raadhuis, het Philips van Kleefbolwerck en de tuinhuisjes bij het R.K. kerkhof (op zaterdag) open voor bezoekers. In het Leerlooierijhuisje zijn ouders en kinderen welkom voor een workshop leerbewerking en een fotopuzzeltocht door Ravenstein. Naast molen de Nijverheid zijn de stadsbrouwerij Wilskracht en het bakhuisje te bezichtigen.

Rabo Clubkas Campagne
In de periode van dinsdag 11 september t/m maandag 24 september kunnen leden van de Rabobank per lid 5 stemmen uitbrengen op de verenigingen/stichtingen die zij een warm hart toedragen. De Heemkundekring adviseert om deze stemmen uit te brengen op twee organisaties die nauw verwant zijn, namelijk het Leerlooierij Museum Ravenstein en de stichting Smederij Verhoeven.

Tussen Maas & Erfdijk nr. 15
Er is een nieuw nummer van het tijdschrift van de Heemkundekring uitgekomen. In Maas & Erfdijk nr.15 staan onder meer artikelen over de kazemat in de Middelwaard, de bijzondere eerste communie in Demen in 1958, het herkenbaar maken van voormalige vestingwerken in Ravenstein en Grave, de 1000 jaar oude kerk van Dennenburg, de voormalige kantoorboekhandel Van de Poel,
Gon en Grada Niënhuis en over granen, vruchten en kruiden in Prehistorie en Middeleeuwen.

Online in archief Raad en Leenhof van Brabant
Via de website van het BHIC (www.bhic.nl) kun je sinds kort toegang krijgen tot het archief van de Raad en Leenhof van Brabant. Daarmee kun je een schat aan personen, plaatsen en gebeurtenissen vinden. Grote delen van dit archief zijn gescand. De Raad van Brabant was in de periode van 1591 tot 1795 het hoogste rechtscollege voor Noord-Brabant.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven