E nieuws maart 2018

13 maart: Ledenvergadering
Onlangs is de uitnodiging verstuurd voor de Algemene Ledenvergadering van de Heemkundekring op dinsdag 13 maart, om 20 uur in de Stadsbrouwerij (Molen). Het verslag van de ALV van 2017 is per abuis niet meegestuurd. Ook ontbrak de balans. Deze zijn nu als bijlagen bij dit e-nieuws gevoegd.

17 maart: fotomiddag KBO
De KBO gaat weer terug in de tijd met historische foto’s uit de beeldbank van de Heemkundekring.
De bijeenkomst is op zaterdag 17 maart van 14.00-16.30 uur in de Nestor (Vidi Reo). Speciale aandacht is er voor klassenfoto’s uit de periode 1935-1955. Heemkundeleden zijn ook welkom.

Overlijden Wim van de Kamp
Wim van de Kamp is op 18 februari overleden. Hij sinds 2010 een aantal jaren stadsgids geweest.

Thema-avond over Luciakerk
Henriëtte Renders, raadslid voor D66, heeft een thema-avond georganiseerd over de toekomst van de Luciakerk op dinsdag 6 maart om 20 uur. Locatie: Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein (Molen). Sprekers zijn o.a. wethouder Johan van der Schoot en Leon van Liebergen, oud-directeur Museum voor Religieuze Kunst. Discussie onder leiding van Wies van Leeuwen, oud-beleidsmedewerker cultuurhistorie Provincie Noord-Brabant.

Moord en doodslag in het archief
In maart en april organiseren Regionaal Archief Tilburg, Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) en mr. Erik-Jan Broers (Tilburg Law School, Tilburg University) drie lezingen over rechtspraak vanaf de middeleeuwen, getiteld Moord en doodslag in het archief. Geïnteresseerden kunnen zich per mail aanmelden via info@regionaalarchieftilburg.nl o.v.v. Moord en doodslag. Deelname is kosteloos (inschrijven kan alleen voor de hele lezingencyclus). Er is plaats voor maximaal 50 deelnemers. De lezingen vinden plaats op: 3 maart van 10.00 tot 12.30 uur (locatie BHIC); 17 maart van 10.00 tot 12.30 uur (locatie Regionaal Archief Tilburg); 7 april van 10.00 tot 12.30 uur (locatie BHIC).

Laat een reactie achter

Scroll naar boven