E nieuws maart 2021

Vormgeving fotobank vernieuwd.
De fotobank op onze website heeft een nieuwe vormgeving. Voortaan krijg je rechts een selectie foto’s te zien met jaartal en nummer. Links kun je kiezen uit verschillende zoekmogelijkheden zoals: onderwerp, datering, plaats en straatnaam. Kijk op:
https://www.heemkunderavenstein.nl/collectie/beeldbank/?query=*:*

Kelderboek met korting
Dit voorjaar verschijnt een bijzonder boek: Ondersteboven, De kelders van Ravenstein. Je kunt het boek nog tot 1 april bij voorintekening bestellen voor € 30 (onder vermelding van ‘Kelderboek’ en adres) op rekeningnummer: NL50 RABO 0173 6738 72 t.n.v. Stichting Vestingwerken Ravenstein.

Stemmen op het mooiste vestingstadje
Wordt Ravenstein verkozen tot mooiste vestingstadje? Op de website van de ANWB kun je een stem uitbrengen. Op de lijst staan vestingsteden die een beschermd stadgezicht hebben, duidelijk aanwezige wallen, muren en/of poorten, niet meer dan 40.000 inwoners en een duidelijke stedelijke structuur. Zie: https://www.anwb.nl/eropuit/nieuws/2021/februari/vestingstedenverkiezing.

Twintig miljoen Brabanders
In de rubriek stamboom van het BHIC (www.bhic.nl/stamboom) staan nu in totaal twintig miljoen namen. In deze database kan iedereen zoeken naar vermeldingen van personen (voorouders) in archiefstukken zoals de registers van de burgerlijke stand en doop-, trouw- en begraafboeken. De database werd gevuld door vrijwilligers die al jarenlang helpen bij het invoeren van gegevens.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven