Heemkundekring Land van Ravenstein, logo

E nieuws maart 2022

Jaarvergadering op 16 april.
Na twee keer uitstel zal binnenkort de jaarvergadering plaatsvinden: op zaterdagmiddag 16 april om 14 uur in Vidi Reo. Tijdens deze ledenvergadering zullen twee jaargangen worden besproken: 2020 en 2021. Bovendien worden er drie nieuwe bestuursleden gekozen. Nadere mededelingen en vergaderstukken worden over enige tijd toegestuurd.

Open dag Raadhuis op 9 april
Op zaterdag 9 april staat het vernieuwde Raadhuis open voor bezoekers. De nieuwe bewoners organiseren activiteiten. De Heemkundekring presenteert zich met archeologische vondsten, het boek ‘Ravenstein 1360-2020’, folders over de stadswandelingen en nummers van ons tijdschrift ‘Tussen Maas & Erfdijk’.

Inventarisatie en selectie archief
Met het oog op de verhuizing naar het Raadhuis hebben Louis Busch, Wim van de Camp en secretaris Aad Vernooij vorig jaar een inventarisatie gemaakt van het Heemkunde-archief. Dat bevat onder meer (genealogische) documenten, brochures, boeken, beeldmateriaal en voorwerpen.
Een bijgewerkte lijst van archiefstukken is te vinden op de website in de rubriek Bibliografie. Daar staat ook de lijst van boeken die we willen bewaren. Zie onder het kopje Bibliotheek.

Boeken uitzoeken
De boeken die niet in aanmerking komen voor het archief stellen we ter beschikking van de leden van de Heemkundekring. Er is gelegenheid tot het uitzoeken van deze boeken op: zaterdag 26 maart van 14-16 uur, zij-ingang Hooghuis, Middingstraat.

Drogisterij naar Heesch
In het archief bevonden zich ook voorwerpen uit de drogisterij van Dien van de Poel. Daarvoor is een nieuwe bestemming gevonden Ze zijn ter beschikking gesteld aan de Heemkamer in Heesch. In dit museum staan nu het babyweegtoestel, een Boldootapparaat, flessen en potten en een weegschaal.

Ravensteinse fotodagen
De Werkgroep Ravensteinse Fotodagen organiseert voor de 10e keer een fotowedstrijd. Dit jaar is het onderwerp naar vrije keuze. Voorwaarde is wel dat de foto’s worden gemaakt in 2022 in de ‘oude’ gemeente Ravenstein. Meer informatie en inschrijven op: www.ravensteinsefotodagen.com.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven